Notariswoning

Project: notariswoning

Opdrachtgever: particulier

Status: perceel staat te koop

Start: -

Oplevering: -

Opdracht: ontwerp, aanvraag omgevingsvergunning

Wij hebben in opdracht van een particuliere opdrachtgever een ontwerp gemaakt voor een nieuw te bouwen Notariswoning in Hoevelaken.

Onze opdrachtgever heeft een perceel gekocht met daarop een oude en vervallen woning. Deze woning is inmiddels gesloopt en het perceel is bouwrijp gemaakt. De volledig onderkelderde en nieuw te bouwen Notariswoning wordt ten opzichte van de oude woning verder van de straat af gebouwd. Een notariswoning welke geheel naar de wens van de opdrachtgever is ontworpen en past binnen het stramien van het bestemmingsplan.

Parkeren kan geheel op eigen terrein. De oprit naast de woning biedt plaats aan drie auto's. Vanaf de oprit loop je gemakkelijk naar de statige en overdekte entree van de woning. Naast de voordeur, zowel links als rechts, zorgen de zijlichten voor veel daglicht in de ruime entreehal. De entreehal biedt naast de trap naar de verdieping en toegang tot het woongedeelte ruimte voor een schoenenkast, een grote garderobe en een mooi weggewerkte meterkast.

De open en ruime woonkeuken heeft een afgesloten keldertrap naar de kelder waar zich een afgesloten wasruimte, een toiletruimte en een zeer ruime afgesloten opbergruimte bevinden. Erg praktisch is de linnenkoker welke vanuit de badkamer op de verdieping direct in de wasruimte in de kelder uitkomt. Nooit meer met volle wasmanden de trappen af.

De sfeervolle woonkamer met openhaard herbergt alle karakteristieke eigenschappen van een notariswoning. Door de grote schuiframen komt er veel daglicht binnen en is er veel contact met buiten. Grote openslaande deuren geven toegang tot het terras en de tuin. Een grote zonnige tuin met veel mogelijkheden waar je volledig vrij zit en uitkijkt op de bosrijke omgeving. In de uitbouw aan de achterzijde van de woning zit een zeer royale toiletruimte. Tevens biedt deze uitbouw een tweede entree tot de woning met meer dan genoeg opbergruimte voor schoenen en jassen.

Op de verdieping grenzen vijf slaapkamers, een badkamer met ligbad en een dubbele douche, en een toiletruimte aan een ruime overloop. De slaapkamers worden door de dakkapellen en de raamkozijnen in de kopgevels allemaal voorzien van veel daglicht.

In de nok van het dak bevindt zich nog een vliering over de volledige lengte van de woning die door middel van een vlizotrap kan worden bereikt.

De goed geïsoleerde woning wordt gebouwd met alle specifieke en typerende eigenschappen van een Notariswoning en past hierdoor volledig in het straatbeeld samen met de overige notariswoningen.

Het bestemmingsplan biedt nog de ruimte om een bijgebouw van ca. 100 m2 te bouwen in de vorm van een garage of bergruimte.

Luttenberg 42, 3825 EG  Amersfoort 06 43 75 23 01