Verbouw villa

Project: verbouw villa

Opdrachtgever: particulier

Status: gerealiseerd

Start: december 2012

Oplevering: eind 2014

Opdracht: ontwerp, aanvraag omgevingsvergunning, bouwbegeleiding

Wij hebben een ontwerp gemaakt waarin de wens van onze particuliere opdrachtgever, om van de bestaande aanbouw een leefkeuken te maken en bij de villa te betrekken, is uitgewerkt.

De bestaande én leegstaande aanbouw welke voorheen als praktijkruimte in gebruik was, was totaal gescheiden van de vrijstaande jaren '70 villa en kon enkel van buiten af worden betreden.

Wij hebben een ontwerp gemaakt waarbij de aanbouw op enkele constructieve punten is aangepast. Door de dragende en scheidende wand tussen de villa en de aanbouw open te breken maakt de aanbouw nu onderdeel uit van de verblijfsruimte op de begane grond. Dragende wanden in de aanbouw zijn vervangen voor een stalen draagconstructie. Een grote open ruimte is ontstaan waarin de leefkeuken is gesitueerd.

Daarnaast is ook de routing 'van buiten om' naar 'binnen door' verlegd. Een spannende verkeersruimte is ontworpen tussen de woonkamer en de leefkeuken met mooie zichtlijnen. De poortenwand en de wanden daaromheen zijn zeer geschikt om kunstwerken op te hangen.

Om aan de huidige kwaliteitseisen te voldoen wordt de schil van de aanbouw volledig gerenoveerd. Het platte dak wordt vervangen, beter geïsoleerd en voorzien van een daklicht. De bestaande aluminium kozijnen met borstwering worden vervangen voor houten kozijnen welke doorlopen tot op de vloer. Meer glas zorgt voor meer contact met de tuin en meer licht in de leefkeuken. Grote openslaande dubbele deuren geven toegang tot de tuin.

Luttenberg 42, 3825 EG  Amersfoort 06 43 75 23 01