Bouwschap bouwkundig adviesburo

Bouwschap bouwkundig adviesburo

Wij zijn een veelzijdig bouwkundig adviesburo. Wij spelen een adviserende, ontwerpende en bouwbegeleidende rol binnen elke fase van het bouwproces.

Vakkundig en met een grote affiniteit voor architectuur realiseren wij ontwerpen die aan de esthetische en functionele verwachting van onze opdrachtgevers voldoen.

Wij werken graag samen aan een project met andere partijen zonder onszelf daarbij op de voorgrond te plaatsen, en zonder de belangen van onze opdrachtgever uit het oog te verliezen.

Wij hebben naast onze eigen vakkennis een netwerk opgebouwd bestaande uit adviserende en uitvoerende partijen met elk hun eigen bouwkundige expertise. Hierdoor beschikken wij over veel theoretische en praktijkgerichte vakkennis die wij direct kunnen inzetten bij elk project.

Het bieden van de juiste ontwerpende en bouwkundige ondersteuning heeft ons een grote diversiteit aan projecten opgeleverd. Herbestemmingen, verbouw-, nieuwbouw- en interieurprojecten geven inmiddels inhoud aan onze portfolio.

 

Davy Veltman

Davy is bouwkundig ingenieur en de oprichter en eigenaar van Bouwschap bouwkundig adviesburo.

Na het afronden van de MAVO is hij Bouwkunde gaan studeren aan de MTS in Amersfoort. Na deze vierjarige, op de praktijk gerichte, studie kon hij doorstromen naar de HTS Bouwkunde in Utrecht. Een brede driejarige opleiding in de bouwkunde waar hij als bouwkundig ingenieur de opleiding verliet.

Tijdens zijn oriënterende en afstudeerstage bij een gerenommeerd architectenbureau in Amersfoort heeft hij kennis gemaakt met architectuur.

Om zichzelf verder te kunnen ontwikkelen in het architectonisch ontwerpen besloot hij na de afronding van de HTS verder te gaan studeren aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Op architectuur gerichte colleges en masterprojecten hielpen hem het ontwerpen en alle aspecten die daarbij horen verder eigen te maken.

Tijdens zijn studies heeft hij veel praktijkervaring opgedaan als freelance ontwerper en tekenaar. Het verzorgen van al het tekenwerk voor, en het aanvragen van, de bouwvergunning  was een veel gevraagde en geleverde dienst. 

Na ruim twaalf jaar van opeenvolgende bouwkundige studies heeft hij zijn opgedane theoretische kennis in de praktijk gebracht bij een gerenommeerd architectenbureau in Amersfoort. Daar heeft hij drie jaar fulltime aan veelzijdige culturele projecten zoals theaters, concertzalen, poppodia, sociaal-culturele projecten zoals multifunctionele accommodaties, herbestemmingen, onderwijsgebouwen en woonzorgcentra, bedrijfsgebouwen, woningbouwprojecten en interieuropdrachten gewerkt.

In 2009 heeft hij Bouwschap bouwkundig adviesburo opgericht. Zijn creativiteit en zijn goede bouwkundige kennis hebben tot een diversiteit aan gerealiseerde projecten geleid.

Naast bouwkundig ingenieur en eigenaar van Bouwschap is Davy bovenal een trotse vader van dochter Emily en zoon Dion.

Benieuwd naar wat zijn opdrachtgevers over zijn werk zeggen?

Lees dan de testimonials.

Luttenberg 42, 3825 EG  Amersfoort 06 43 75 23 01